Ananascompote met meringuetopping

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pers de citroen uit.
  • 2 Breng het appelsap aan de kook met het citroensap en de honing. Voeg de ananas toe, laat even opkoken en haal van het vuur af. Verdeel de ananas over 4 vuurvaste schaaltjes en laat afkoelen.
  • 3 Klopt het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop er lepel per lepel de suiker door, zodat je een mooi glanzende meringue krijgt.
  • 4 Verdeel de meringue over de schaaltjes en zet ze ongeveer 5 minuten onder de gril of tot de meringue mooi kleurt. Blijf wel in de buurt, het kan opeens snel gaan.
  • 5 Laat het dessert eventjes afkoelen. Serveer warm tot lauw.

Ananascompote met meringuetopping is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenaardbeien met meringuetopping
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde cakejes met citroencrème en schuimtopping
120 min Nagerecht
Bekijk recept

Ananascompote met vanille, rum en limoen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Creme Brulie Met Ananascompote
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen
0 min
Bekijk recept