1 Meng voor de marinade de olie, sap van 2 sinaasappelen, 4 el witte wijnazijn, 4 el sojasaus, een beetje verse salie en tijm. Giet de marinade over de eendenborstfilets, dek af en zert 1 nacht in de koelkast.
2 Leg de partjes zoete aardappel in een ovenvaste schotel. Strooi er de salie, tijm en knoflookhelften over en overgiet met wat olijfolie en een beetje zout.
3 Was het witloof, leg het in een pan en voeg er het resterende sinaasappelsap, de witte wijnazijn en de boter aan toe. Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
4 Bak de zoete aardappelen 20 minuten in de oven.
5 Neem de eendenborstfilets uit de marinade en bak ze in een pan met boter tot ze een krokant korstje hebben.
6 Neem de gebakken filets uit de pan, doe de marinade erin en werk af met een klontje boter.
7 Serveer de eendenborstfilets met het witloof en de zoete aardappelen en werk af met de saus.
Eendenborst met witloof is een recept van Libelle Lekker