1 Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Spoel de komkommer en snij hem in lange spaghettisliertjes (dat gaat het beste met een mandoline). Schraap en rasp de wortel. Snipper de lente-uitjes. Scheur of snij de sla in stukjes. Snipper de muntblaadjes.
2 Bak de scampi's goudbruin in arachideolie. Pocheer de kipfilets en snij ze in reepjes. Laat afkoelen.
3 Meng in een afsluitbaar potje de vissaus met de komijn, suiker, olijfolie, sesamolie, het limoensap en 15 gesnipperde blaadjes munt.
4 Hussel de komkommer, wortel, lente-uitjes, tuinkers en sla door elkaar. Voeg er de scampi's en kipreepjes aan toe.
5 Rooster de sesamzaadjes en bestrooi er het slaatje mee. Serveer met de dressing en rest van de gesnipperde munt.
Slaatje met kip en scampi's is een recept van Libelle Lekker