Zachte chocolademoelleux

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de vanillesaus. Breng in een pan de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa. Giet de kokende melk op het eimengsel onder voortdurend kloppen. Giet alles weer in de pan van de melk en laat op een zacht vuurtje al roerend indikken, maar zorg ervoor dat de saus niet meer kookt. Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en roer de koude room door de saus. Zet opzij om af te koelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Klopp voor de moelleux de eieren en de dooier met de suiker op tot een dikke witte massa. Smelt de boter met de chocolade in de microgolfoven. Spatel het eimengsel door de gesmolten chocolade. Spatel er daarna heel voorzichtig de gezeefde bloem door.
  • 4 Vet 4 ovenvaste schaaltjes in met boter en bestuif ze met bloem. Verdeel het chocolademengsel over de schaaltjes. Bak 8 minuten in de oven.
  • 5 Serveer de al dan niet ontvormde warme moelleux met de vanillesaus er apart bij.

Zachte chocolademoelleux is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademoelleux zonder bloem
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, sorbet van amandelmelk, speculooscrumble en groene appel
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademoelleux met vanille-ijs
60 min Nagerecht
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept