1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de kip in blokjes. Pel en snipper de ui. Dompel de tomaten 2 seconden in kokend water, pel ze en verwijder de pitjes. Snij ze in blokjes
2 Leg de paprika's met de snijkant op een olie ingevette bakplaat en rooster tot ze zwart zijn. Doe ze in een plastic zakje en laat nog enkele minuten afkoelen. Pel en snij in reepjes
3 Kook de pappardelle gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.
4 Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg de kipblokjes toe en bak in enkele minuten goudbruin. Blus met de witte wijn en schep goed om. Voeg de lijven en de tomatenblokjes toe en meng goed. Doe er eventueel nog een scheutje water bij en laat even pruttelen.
5 Meng de pasta met de kip. Schep goed om en doe de in reepjes gesneden paprika erbij. Bestrooi met basilicum, geraspte parmezaan en pijnboompitjes en serveer.
Papardelle met kip en olijven is een recept van Libelle Lekker