1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de aubergine en snij ze met een mandoline in dunne plakjes van circa 3 mm. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schraap we wortel en snij hem in blokjes. Snij de mozzarella in blokjes.
2 Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.
3 Verhit olie in een pan en frituur de aubergineplakjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4 Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Schep de tomaten erbij en voeg het water toe. Laat een halfuurtje pruttelen.
5 Bind de saus met een scheutje olijfolie. Schep de penne onder de tomatensaus en voeg basilicum en blokjes mozzarella toe.
6 Schep de pasta in een ovenschaal of een dresseerring en bedek met de gefrituurde aubergineplakjes en geraspte parmezaan. Schuif 15 minuten in de oven.
Penne met gefrituurde aubergines is een recept van Libelle Lekker