Zoek
Spaghetti alla vongole
2
25 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g spaghetti
20 tapijtschelpen
2 gamba's (of 4 scampi's)
0.5 rode chilipeper
1 teentje knoflook
80 ml extra vierge olijfolie
200 ml witte wijn
bladpeterselie
peper
Bereiding
1
Snij het pepertje in ringen. Pel en halveer het teentje knoflook. Snipper de bladpeterselie.
2
Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.
3
Verhit olie in de pan en fruit de peperringetjes en de knoflook. Voeg er de tapijtschelpen en de gamba's aan toe en laat 3 minuten afgedekt koken.
4
Schenk de witte wijn erbij, zet het deksel er opnieuw op en kook nog 2 minuten.
5
Meng de pasta met de schelpjes en schep 2 minuten om. Kruid naar smaak met peper, bestrooi met peterselie en serveer.
Spaghetti alla vongole is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Vongole op Thaise wijze
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept