Zoek
Rodekoolsalade met radijs en peterselie
4
20 min
Libelle Lekker
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g rodekool
300 g witte kool
4 lente-uien
4 radijzen
1 chilipeper
1 handvol verse koriander
1 handvol bladpeterselie
2 el citroensap
2 el witte wijnazijn
1 kl scherpe mosterd
1 kl honing
50 ml olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Schaaf de witte- en rodekool heel fijn (dat lukt het best met een mandoline). Snij de lente-ui in ringetjes, de radijzen in flinterdunne plakjes.
2
Haal de zaadjes uit het chilipepertje en snij het in fijne reepjes. Pluk de koriander- en peterselieblaadjes van de takjes.
3
Roer een dressing van de azijn, mosterd, honing, olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
4
Meng alle ingrediënten voor de salade en schep er de dressing door.
Rodekoolsalade met radijs en peterselie is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolsalade
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Broodje bal met augurk, piccalilly en rodekoolsalade
11 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolsalade met biet en appel
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept