Chipolata in een spekjasje

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Verwarm de oven voor op 180°. Snij de vijgen in stukjes.
  • 2 Bak de chipolata’s aan in de olijfolie. Wikkel ze elk in 2 plakjes spek. Kruid met peper en zout. Bak ze nog 3 minuten in dezelfde pan, of tot het spek knapperig is.
  • 3 Prik de worstjes op spiesjes en leg ze in een ovenschaal. Zet ze 10 minuten in de oven.
  • 4 Doe de vijgen met de suiker in een steelpannetje. Verwarm tot de suiker gesmolten is en lichtjes karameliseert. Blus met het water en laat 1 minuut inkoken.
  • 5 Pureer de vijgenconfituur met de staafmixer. Lepel hem over de spiesjes. Serveer meteen.

Chipolata in een spekjasje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Skrei in een spekjasje met dragonsaus en gestoomde aardappels
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis in een spekjasje
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse lamsfilet in een spekjasje
0 min
Bekijk recept

Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel witte bonen in tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chipolata’s gebakken met rozemarijn en paprika’s
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstoof met ratatouille en chipolata
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept