Scampi's uit de wok

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm het darmkanaal van de scampi's. Maak de citroengras schoon, en snij fijn. Pel de knoflook en hak 'm fijn. Schil en rasp de gember. Snij de paprika's in reepjes. Blancheer de peultjes 3 minuten in lichtgezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water. Laat uitlekken. Kook de rijst.
  • 2 Verhit de pikante olie in een wok en bak er de scampi's kort in aan. Haal ze uit de wok wanneer ze mooi roze zijn geworden en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Roerbak het citroengras, de knoflook, gember, paprika, peultjes en de currypasta 5 minuten in de wok.
  • 4 Voeg er de vissaus, kokosroom en limoenblaadjes aan toe en laat 5 minuten sudderen. Doe de scampi's weer in de pan en laat nog enkele minuten doorverwarmen.
  • 5 Werk af met gehakte koriander en gehakte cashewnoten. Serveer de wokschotel met rijst.

Scampi's uit de wok is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept