1Voorbereiding : Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Snij de chorizo in fijne plakjes. Snipper de salieblaadjes.
2 Kruid de visfilets met peper en zout. Bak 1 minuut aan elke kant, in 1 el boter.
3 Leg de vis op bakpapier op een ovenplaat. Verdeel de chorizo over de vis. Zet ongeveer 10 minuten in de oven.
4 Laat de rest van de boter smelten. Doe er de salie bij. Laat 4 minuten heel zachtjes sudderen. Neem van het vuur af en laat nog 3 minuten trekken. Kruid met peper en zout.
5 Kook ondertussen de gnocchi in gezouten water. Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven.
6 Schik de kabeljauw en de gnocchi op voorverwarmde borden. Lepel er wat botersaus bij en serveer.
Kabeljauw met chorizo en salieboter is een recept van Libelle Lekker