1Voorbereiding : Rooster de quinoagraantjes 2 minuten in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze afkoelen op keukenpapier. Pers de limoen. Schil de peren, verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in partjes. Besprenkel ze met het limoensap. Maal de hazelnoten.
2 Vermeng de bloem met het zout, de quinoa en het bakpoeder.
3 Klop de eieren los met de suiker. Vermeng met de melk en 1 el zonnebloemolie. Schenk bij het bloemmengsel en klop stevig op. Het beslag moet vrij vloeibaar zijn.
4 Roer alles flink door elkaar met een garde, het beslag is dan ongeveer zo vloeibaar als magere yoghurt.
5 Bak de partjes peer een paar minuten in een koekenpan in boter.
6 Bak in een minikoekenpannetje, in de rest van de zonnebloemolie, de quinoa-pannenkoekjes.
7 Leg op elk koekje een paar partjes peer. Schep er wat yoghurt bij. Werk af met hazelnootjes en serveer meteen.
Quinoakoekjes met yoghurt en peer is een recept van Libelle Lekker