Bloemkoolkoekjes met een yoghurt-basilicumsausje

12
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Snij de bloemkool in roosjes. Hak de bladpeterselie en de basilicum, snipper de knoflook en de lente-uitjes.
  • 2 Yoghurtsaus: Neem een kom en giet de yoghurt erin. Roer het zout, de peper en 1 el basilicum door de yoghurt. Zet apart.
  • 3 Stoom de bloemkoolroosjes 3 minuten. Doe de gestoomde roosjes in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg bloem, zout, peper, 3 el gehakte bladpeterselie, de gesnipperde knoflook, de gesnipperde ui, komijn en kerrie toe. Klop de eieren los en roer ze ook door de geprakte bloemkool. Roer goed om.
  • 4 Vorm met een uitsteekvorm (4 cm diameter) koekjes van het bloemkoolmengsel. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Bak de koekjes 2 minuten aan elke kant in de hete boter.
  • 5 Leg de bloemkoolkoekjes op de borden. Lepel er wat yoghurtsaus bij en garneer met de resterende bladpeterselie en basilicum.

Bloemkoolkoekjes met een yoghurt-basilicumsausje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brulée met gekonfijte tomaat
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BROCHETTE van ST.JAKOBSVRUCHTEN met
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Avocadopuree met tomaat en feta
15 min
Bekijk recept
Basilicumsoep met rijst
0 min
Bekijk recept

Bloemkoolkoekjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept