1Voorbereiding : Verwijder de buitenste bladeren van de groente en snij de kool in vier stukken. Snij uit elke helft de harde nerven en de stronk. Snij de bladeren in fijne reepjes. Schil 1 appel en snij in blokjes. Schil en rasp de andere appel. Snipper de ui en de knoflook, rasp de parmezaan.
2 Verwarm de groentebouillon. Voeg de rodekool, de stukjes appel en de kruidnagels toe. Dek af en laat een halfuurtje stoven. Kruid met peper en zout.
3 Neem een grote kom en leg er de snee brood in. Giet de melk over het brood en laat het brood even weken. Scheur het brood in stukjes.
4 Doe het gehakt, de geraspte appel, de ui, de tijm, de parmezaan, de honing, het ei en het teentje knoflook bij het geweekte brood. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
5 Rol balletjes van het gehakt. Verhit in een pan olijfolie of boter en bak de balletjes rondom goudbruin. Laat op een zacht vuurtje verder garen tot ze volledig doorbakken zijn.
6 Serveer met de rodekool en gebakken aardappelschijfjes.
Gehaktballetjes met appel en rode kool is een recept van Libelle Lekker