1Voorbereiding : Snipper de uien. Meng zwarte peper, paprikapoeder, kaneel, nootmuskaat, kardemom, koriander en gemberpoeder voor het zevenkruidenpoeder.
2 Meng in een kom het gehakt, de bulgur, één ui en één ei. Kruid met peper, zout en het zevenkruidenpoeder. Kneed tot een bal, wikkel in vershoudfolie en laat in de koelkast rusten.
3 Kook intussen de eieren hard. Giet ze af, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Laat even afkoelen.
4 Tomatensaus: Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit een ui glazig. Doe de tomaten en de oregano erbij. Laat 10 minuten pruttelen. Mix grof of fijn naargelang je persoonlijke voorkeur. Kruid met peper en zout.
5 Haal de gehaktbal uit de koelkast en verdeel in vier porties. Rol een balletje, druk het plat in je handpalm en leg er een ei in. Bedek het ei weer helemaal met gehakt en vorm een balletje.
6 Verwarm olijfolie in een pan en bak de balletjes in 20 minuten goudbruin. Serveer met de tomatensaus en puree.
Vogelnestjes in tomatensaus is een recept van Libelle Lekker