Stoofpotje van scampi’s met mango en gember

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voorbreiding: Schil de mango’s en snij ze doormidden. Verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in niet al te kleine dobbelstenen. Schil de gember, snij hem eerst in fijne plakjes en dan in staafjes. Maak de selder schoon en snij hem (met blad) in stukjes. Snipper de bieslooksprietjes fijn. Pel de scampi’s tot aan het staartje. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de scampi’s tot ze roze kleuren.
  • 3 Verdeel de scampi’s, de mangoblokjes, de gember, de selder en de bieslook over 4 kleine stoofpotjes. Giet er een bodempje water bij. Kruid met peper en zout. Schep in elk potje een lepeltje honing en zet er een deksel op. Zet de potjes 20 minuten in de oven. Serveer warm.

Stoofpotje van scampi’s met mango en gember is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept