1 Pel de ui, prik de kruidnagel erin. Pel en snipper de knoflook. Doe ze in een kom, samen met het kruidentuiltje en de geraspte sinaasappelschil. Schenk er de wijn bij. Meng met het vlees. Dek af en laat een nacht marineren in de koelkast.
2 Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Verwijder de ui en het kruidentuiltje. Zeef de marinade.
3 Bak het vlees rondom aan in boter. Kruid met peper en zout. Overgiet met de marinade en laat 2 uur zachtjes stoven. Laat de bessen en de gelei de laatste 10 minuten mee stoven.
4 Schil de knolselder en aardappelen. Snij in blokjes en kook gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de room. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
5 Serveer het everzwijnstoofpotje met knolselderpuree en werk af met gesnipperde peterselie.
Everzwijnstoofpotje met knolselderpuree is een recept van Libelle Lekker