Everzwijnstoofpotje met knolselderpuree

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui, prik de kruidnagel erin. Pel en snipper de knoflook. Doe ze in een kom, samen met het kruidentuiltje en de geraspte sinaasappelschil. Schenk er de wijn bij. Meng met het vlees. Dek af en laat een nacht marineren in de koelkast.
  • 2 Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Verwijder de ui en het kruidentuiltje. Zeef de marinade.
  • 3 Bak het vlees rondom aan in boter. Kruid met peper en zout. Overgiet met de marinade en laat 2 uur zachtjes stoven. Laat de bessen en de gelei de laatste 10 minuten mee stoven.
  • 4 Schil de knolselder en aardappelen. Snij in blokjes en kook gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de room. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 5 Serveer het everzwijnstoofpotje met knolselderpuree en werk af met gesnipperde peterselie.

Everzwijnstoofpotje met knolselderpuree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van bosduif met appel en calvados
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijn met kersen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindesteaks gepaneerd met noten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Everzwijnstoofpotje met wintergroenten
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnstoofpotje met knolgroenten, tomaat en sc
0 min
Bekijk recept