1 Breek het stokbrood in stukjes en doe het in een ruime schaal. Breng de melk aan de kook en overgiet er het stokbrood mee. Laat de stukken brood 15 minuten weken.
2 Pel en hak de sjalot. Bak de reepjes bacon met de gehakte sjalot in een pannetje met wat boter. Doe ze, samen met de eieren en de gehakte kruiden, bij het geweekte stokbrood. Kruid met peper en zout en kneed tot een homogene massa – voeg eventueel nog wat paneermeel toe, tot je balletjes kunt rollen van het deeg.
3 Kook de balletjes 15 à 20 minuten in een pan met flink wat lichtgezouten water. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken.
4 Schil intussen de knolselder en snij ’m in fijne reepjes. Spoel het seldergroen en hak het fijn. Breng de groentebouillon aan de kook en doe er de reepjes knolselder bij. Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
5 Verdeel de balletjes over borden of schaaltjes en lepel er de soep over. Bestrooi met seldergroen en serveer.
Knolseldersoep met baconballetjes is een recept van Libelle Lekker