Zalm met venkel-appelslaatje

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schaaf de venkel met de mandoline in dunne plakken. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers hem uit. Schil de andere sinaasappel met een scherp mes en snij de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op.
  • 2 Meng de sherryazijn en olijfolie in een kom. Voeg er de venkelplakjes, de partjes sinaasappel, het sap en de geraspte schil en de dragon aan toe. Schep voorzichtig om.
  • 3 Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en bak ze rosé: eerst 4 minuten op de velkant en daarna nog 3 minuten aan de andere kant.
  • 4 Spoel de waterkers en zwier ’m droog. Meng door de venkelsalade en serveer er de zalm bij. Lekker met rijst.

Zalm met venkel-appelslaatje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperig appelslaatje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkel-appelslaatje met gemarineerde zalm
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appelslaatje met witloof en walnoten
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept