1 Schraap de wortelen, snij ze in de lengte doormidden en vervolgens in schuine stukken. Smelt een klontje boter in een ruime pan, stoof er de stukken wortel enkele minuten in aan en kruid ze met tijm en peper. Overgiet met de bouillon en laat zachtjes garen (15 à 20 minuten). Voeg indien nodig wat water toe, zodat ze niet aanbakken.
2 Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Smelt wat boter in een pan en bak daarin de uien op een zacht vuurtje goudbruin en zacht (±15 minuten).
3 Kook de boontjes of peultjes beetgaar in lichtgezouten water.
4 Bak de pepersteak naar smaak in een pan met vetstof. Serveer met de gebakken uien, de boontjes of peultjes en worteltjes, en garneer met gehakte peterselie. Lekker met frietjes of gekookte aardappelen.
Pepersteak met worteltjes en gebakken ui is een recept van Libelle Lekker