1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Breng de melk aan de kook samen met de room, de aardappelblokjes en het blaadje laurier. Kruid met peper. Draai het vuur lager en laat afgedekt 8 minuten pruttelen.
2 Maak de prei schoon en snij ’m in reepjes. Snij de vis in blokjes. Voeg samen met de prei toe en laat pruttelen tot alles beetgaar is.
3 Zeef het kookvocht. Smelt de boter en bestrooi met de bloem. Roer goed om en voeg geleidelijk het kookvocht toe. Bind tot een smeuïge saus. Schep er de aardappelblokjes, prei en vis door en breng op smaak met peper en zout.
4 Stort alles in een ingevette ovenschaal en bedek met bladerdeeg. Smeer de randjes in met losgeklopt eigeel. Bak de pastei 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg bruin en knapperig is.