1 Blancheer de bieslook met de spinazie kort in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken in ijswater, zodat ze mooi groen blijven. Laat uitlekken en druk het overtollige water eruit. Doe er 100 ml druivenpitolie bij en mix fijn.
2 Borstel de paddenstoelen schoon. Snij ze eventueel wat kleiner. Bak ze goudbruin in een pan met olie, en voeg aan het eind van de bereidingstijd een klontje boter toe. Kruid met peper en zout.
3 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
4 Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
5 Meng de pasta met de paddenstoelen. Verdeel over voorverwarmde borden en werk af met bieslookcoulis, geraspte parmezaan en geroosterde pijnboompitten.
Spaghetti met bospaddenstoelen en bieslookcoulis is een recept van Libelle Lekker