1 Maak de artisjokken schoon en leg ze in koud water met een in parten gesneden en uitgeknepen citroen zodat ze niet bruin worden.
2 Snij de wortel, selder en knoflook fijn. Stoof ze met het kruidentuiltje en de partjes uitgeknepen citroen aan in olijfolie. Blus met de wijn en overgiet met kippenbouillon. Leg er de artisjokken in en kook ze beetgaar. Laat afkoelen in het vocht.
3 Kook de pasta beetgaar. Snij de lente-uitjes in ringen.
4 Schep de artisjokken uit het kookvocht en laat uitlekken. Snij ze in dunne plakken en bak ze even aan in olie. Doe er de lente-ui bij en bak kort mee. Meng met de warme pasta en 2 el versgeraspte parmezaan.
5 Verdeel de pasta over de borden. Splits de kwarteleitjes en leg op elk bord voorzichtig 3 dooiertjes. Werk af met oregano en serveer meteen.
Farfalle carbonara met artisjok en kwartelei is een recept van Libelle Lekker