1 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Spoel de schelpjes meerdere keren in schoon water. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze glazig in olijfolie. Voeg de schelpen toe en kruid met piment. Blus met de wijn, dek af en laat ze garen tot ze open zijn. Schud tussendoor op.
3 Laat de kreeftenfond inkoken tot de helft.
4 Bak de gamba’s of scampi’s mooi roze in olijfolie. Haal de kreeft uit z’n pantser en snij ‘m in stukjes. Doe de garnalen en de kreeft bij de schelpjes en laat een minuutje meewarmen. Breng op smaak met peper en zout.
5 Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng met de schelpen. Verdeel alles over voorverwarmde borden. Lepel er wat van de kreeftenfond over en werk af met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaatjes.
Tagliolini met zeevruchten is een recept van Libelle Lekker