Vacherin met kokos en mango

6
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Teken met potlood 3 rechthoeken van 20 x 8 cm op een vel bakpapier en leg het op de bakplaat.
  • 2 Klop de eiwitten met de mixer tot zachte pieken. Doe er lepel per lepel de suiker bij en blijf kloppen. De meringue wordt dik en glanzend. Spatel er dan het kokospoeder door.
  • 3 Doe het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond van 1 cm diameter. Vul de rechthoeken door in de breedte reepjes vlak naast elkaar te spuiten. Bestrooi met extra kokospoeder. Bak de meringues 1 uur en 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze in de oven afkoelen, met de deur op een kier.
  • 4 Meng mascarpone en poedersuiker. Klop de slagroom lobbig en spatel ‘m door de mascarpone. Schil de mango en snij ‘m in plakjes.
  • 5 Leg een plak meringue op het werkvlak, bestrijk met mascarponecrème en leg er plakjes mango op. Leg er een tweede plak meringue op met daarop mascarponecrème. Bedek met de derde plak meringue. Serveer meteen.

Vacherin met kokos en mango is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Breekbroodrozet met fondue vacherin mont d'or
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Terrine van drie kazen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasplank met 5 spice-perenjam
25 min Nagerecht
Bekijk recept