Paté van varkensvlees

8
60 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het varkensvlees, varkenslever en keelsteke malen door de slager.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160°C. Doe al het vlees samen in een mengkom, kruid met peper, zout en salie naar smaak. Kneed door elkaar.
  • 3 Doe er de bouillon en ‘n scheutje balsamico bij en meng. Breek de eieren, klop ze los en kneed ze door het vlees. Doe de paté in een ingevette terrinevorm en druk goed aan.
  • 4 Pel en snipper de knoflook. Werk de paté af met knoflook, peperbolletjes, jeneverbessen, laurier en tijm.
  • 5 Zet de paté 45 minuten tot 1 uur in de oven. Laat een nachtje afkoelen en ontvorm. Garneer met de veenbessen en serveer met knapperige toast.

Paté van varkensvlees is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Baby-artisjokken met paté
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paté met rode uienmarmelade
100 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pate met zoetzure cumberlandsaus
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept