1 Pel de garnalen, maar laat bij 4 ervan het staartje zitten. Bewaar de pantsers.
2 Verhit 4 el olijfolie in een soeppan en bak er de pantsers 5 minuten in. Voeg ui, venkel en wortel toe en bak 10 minuten. Blus met de wijn en cognac en laat verdampen. Doe er de tomaten, bouillon en flink wat paprikapoeder bij. Dek af en laat 30 minuten sudderen.
3 Mix de soep en zeef ze. Hak de garnalen en doe ze erbij. Laat 10 minuten sudderen. Mix tot een fijne soep. Doe er de room bij en verwarm opnieuw tot tegen het kookpunt.
4 Bak de 4 garnalen voor de garnering mooi roze in een pan met olijfolie.
5 Verdeel de soep over de borden en werk af met een gebakken garnaal en wat venkelgroen. Ga er nog even met de pepermolen overheen en serveer.
Bisque van tijgergarnalen en venkel is een recept van Libelle Lekker