Rosbief met gepekelde groenten

8
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Doe de uien in een beboterde ovenschaal en zet ze 2 uur in de oven. Mix de uienpuree. Doe in een spuitzak.
  • 2 Snij wortels en bietjes in blokjes. Doe ze in 250 ml water met rijstazijn, suiker en alle specerijen. Laat inkoken tot er ¼ vloeistof over is.
  • 3 Bak de bospaddenstoelen kort in boter, het spek in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken.
  • 4 Laat de fond inkoken. Stoof ui, knoflook, wortel, selder en appel met de kruiden beetgaar in olie. Blus met wijn, wijnazijn en port. Doe er de fond bij en laat inkoken tot sausdikte.
  • 5 Kruid de rosbief met peper en zout. Braad in boter en olie. Laat de rosbief 10 min. rusten onder aluminiumfolie voor je ’m snijdt. Verdeel over de borden. Garneer met groenten, spek, paddenstoelen, saus en toefjes uienpuree.

Rosbief met gepekelde groenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept