1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bouillon tot de helft in. Rooster de eendenkarkassen 20 minuten in de warme oven. Doe ze in de bouillon, laat in 2 à 3 uur tot de helft inkoken. Zeef, laat afkoelen en schep het vet eraf.
2 Snij de groenten fijn: 1 wortel, 2 takjes selder en 1 prei. Meng ze met het kippengehakt, eiwit, tomatenpuree en ketchup. Doe het bij de bouillon, om ’m te klaren. Breng aan de kook, laat 15 minuten sudderen. Draai het vuur uit. Laat afkoelen tot de koek gestold is en naar de bodem zakt. Roer níét om! Giet door een neteldoek.
3 Snij de groenten voor de afwerking in blokjes: 1 wortel, 1 preiwit en 1 takje selder. Borstel het eekhoorntjesbrood en snij in plakjes. Blancheer ze even en laat uitlekken.
4 Bak de eendenborst in een pan zonder vetstof, eerst op de velkant, dan op de andere kant. Snij in dunne plakjes.
5 Schep de consommé in kommetjes. Werk af met plakjes eendenborst, eekhoorntjesbrood, groenten en bieslook.
Consommé met eendenborst is een recept van Libelle Lekker