1 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de krabbenscharen in een met olie ingevette ovenschaal. Zet 10 à 15 minuten in de oven. Haal het vlees uit de scharen. Verdeel het in 8 stukken.
2 Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vlees eruit en mix het fijn in de blender, met 2 el mayonaise en wat citroensap. Breng op smaak met peper, zout en tabasco. Zet koel weg.
3 Doe de selder, appel en spinazie in de sapcentrifuge. Giet het sap in een dun laagje in een platte schaal. Zet enkele uren in de diepvriezer. Maak voor het serveren los met een vork.
4 Verdeel de avocadomousse over de borden. Bak de stukjes krab in boter en leg ze erbij. Werk af met wat granité, haringeitjes, zure room en lavas.
Krab met avocadopuree en granité is een recept van Libelle Lekker