Krab met avocadopuree en granité

8
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de krabbenscharen in een met olie ingevette ovenschaal. Zet 10 à 15 minuten in de oven. Haal het vlees uit de scharen. Verdeel het in 8 stukken.
  • 2 Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vlees eruit en mix het fijn in de blender, met 2 el mayonaise en wat citroensap. Breng op smaak met peper, zout en tabasco. Zet koel weg.
  • 3 Doe de selder, appel en spinazie in de sapcentrifuge. Giet het sap in een dun laagje in een platte schaal. Zet enkele uren in de diepvriezer. Maak voor het serveren los met een vork.
  • 4 Verdeel de avocadomousse over de borden. Bak de stukjes krab in boter en leg ze erbij. Werk af met wat granité, haringeitjes, zure room en lavas.

Krab met avocadopuree en granité is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept
Granité van vodka met limoen
20 min Snack
Bekijk recept
Granita van rode vruchten met porto en rode wijn
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Oesters met Aziatische granité
Voorgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van King Crab met mayonaise, ansjovis en groene sla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept