2 Smelt wat boter in een pan, fruit er de ui glazig in, voeg de parelhoenfilets toe en bak ze langs beide kanten tot ze kleuren. Kruid met peper en zout.
3 Haal de parelhoenfilets uit de pan en gaar ze nog 10 minuten op een ovenplaat verder in de oven.
4 Blus de aanbaksels met de gevogeltefond, het sinaasappelsap en de witte wijn, laat 5 minuten inkoken, voeg de room toe maar laat niet meer koken. Bind de saus met maïszetmeel en breng op smaak met peper en zout.
5 Snij de mandarijntjes à vif (dit is: tussen de vliesjes door) in partjes. Warm ze op in de microgolfoven of op een zacht vuurtje. Laat de parelhoenfilets nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je ze aansnijdt. Borstel de champignons schoon en bak ze kort in wat boter, kruid met peper en zout.
6 Serveer de plakjes parelhoenfilet met de saus, de mandarijntjes, de champignons en goudgeel gefrituurde kroketjes.
Parelhoenfilet met mandarijntjes is een recept van Libelle Lekker