Parelhoenfilet met mandarijntjes

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Smelt wat boter in een pan, fruit er de ui glazig in, voeg de parelhoenfilets toe en bak ze langs beide kanten tot ze kleuren. Kruid met peper en zout.
  • 3 Haal de parelhoenfilets uit de pan en gaar ze nog 10 minuten op een ovenplaat verder in de oven.
  • 4 Blus de aanbaksels met de gevogeltefond, het sinaasappelsap en de witte wijn, laat 5 minuten inkoken, voeg de room toe maar laat niet meer koken. Bind de saus met maïszetmeel en breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Snij de mandarijntjes à vif (dit is: tussen de vliesjes door) in partjes. Warm ze op in de microgolfoven of op een zacht vuurtje. Laat de parelhoenfilets nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je ze aansnijdt. Borstel de champignons schoon en bak ze kort in wat boter, kruid met peper en zout.
  • 6 Serveer de plakjes parelhoenfilet met de saus, de mandarijntjes, de champignons en goudgeel gefrituurde kroketjes.

Parelhoenfilet met mandarijntjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Sinterklaaspavlova
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oranje charlotte
Bekijk recept

Parelhoenfilet met ganzenleversaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoenfilet in filodeeg
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept