Consommé met champignons onder bladerdeeg

6
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes of stukjes. Doe ze rauw in ovenvaste kommetjes. Vul die voor ¾ met de koude, goed gekruide wildfond. Voeg er 2 takjes kervel en eventueel ook 2 plakjes truffel aan toe.
  • 2 Roer het ei los en bestrijk er het bladerdeeg mee met een kwastje. Leg elk vel op een kommetje, met de eikant naar onder. Trek het lichtjes strak over het kommetje en druk een beetje aan bij de boorden en over de rand. Bestrijk nu ook de bovenzijde met het eimengsel.
  • 3 Zet de kommetjes onmiddellijk in de warme oven en bak ze gedurende 25 minuten. Het deeg is dan gaar en de consommé heet. Zet de kommetjes op een bordje en dien meteen op.

Consommé met champignons onder bladerdeeg is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Roze consommé van Parijse champignons
20 min
Bekijk recept
Consommé Van Fazant Met Groentejulienne.
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Consomme Met Zeevruchten
20-30 min -
Bekijk recept
Koude Consomme Van Rivierkreeftjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept