Risotto van kreeft

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotten en hak ze fijn. Stoof ze glazig in een pan met dikke bodem, in 2 el olijfolie. Roer er de rijst goed door tot alle korrels met olie bedekt zijn. Doe er de saffraan bij. Blus met witte wijn.
  • 2 Roer er een pollepel warme kreeftenfond door. Laat garen tot alles opgenomen is. Voeg weer een lepel warme fond toe en werk zo verder tot de rijst alles heeft opgenomen (±20 minuten). Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Doe het kreeftenvlees (hou enkele stukjes apart) erbij in de pan en roer om. Roer er een klontje boter en de parmezaan door en zet het deksel erop. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan.
  • 4 Werk de risotto op de borden af met een toefje waterkers, gemengd met olijfolie, peper en zout, en enkele stukjes kreeft.

Risotto van kreeft is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept