Hertenfilet met braambessensaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook en pureer ze samen. Voeg wat room en boter toe, peper, zout en nootmuskaat, en roer tot een luchtige puree.
  • 2 Bak het vlees rondom goudbruin in boter, kruid met peper en zout en laat op een bakplaat 10 à 12 minuten garen in de oven. Haal het eruit en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 3 Deglaceer de vleespan met balsamico, roer er de wildfond, gelei en de gekneusde knoflook bij, tot je een gebonden saus hebt. Voeg de braambessen toe en laat even pruttelen; de bessen moeten heel blijven. Kruid met peper en zout.
  • 4 Bak de bospaddenstoelen krokant in een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper.
  • 5 Snij de filet in plakken. Serveer met de saus, knolselderpuree en paddenstoelen.

Hertenfilet met braambessensaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Hertenfilet met kruidenrub en geroosterde aardappel en wortel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenfilet met balsamicosausje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenfilet in notenkorst
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio Van Hertenfilet
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept