1 Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de pompoen over een ovenplaat en meng er tijm, peper en zout en 1 el olijfolie door. Gaar 30 min.
2 Snij de patrijzen op de rug open, draai om en druk ze plat. Kruid met peper & zout. Bak rondom bruin in olijfolie. Haal uit de pan en hou apart.
3 Meng de honing door de cider. Deglaceer de vleespan met 2/3 van de cider. Laat even opkoken, roer er de fond door en laat 5 min. inkoken tot een stroperige saus. Kruid met peper & zout.
4 Besprenkel de patrijs met 1/3 van de cider, kruid met peper en zout. Leg ze bij de pompoen op de bakplaat, met de borstkant naar boven. Laat nog 15 min. garen.
5 Laat het vlees even rusten voor je het in stukken snijdt. Verdeel de patrijs over de borden, nappeer met de saus en geef de geroosterde pompoen erbij. Serveer met een takje tijm en kroketjes.
Patrijs met cidersaus en geroosterde pompoen is een recept van Libelle Lekker