1 Meng 4 el olijfolie met 2 gehakte teentjes knoflook, zeste en citroensap, en bladpeterselie. Wentel er de langoustines, sintjakobsvruchten en gamba’s in en laat 20 minuten marineren in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 100°C. Wrijf voor de aïoli de 3 overige teentjes knoflook met 1 kl zeezout fijn in de vijzel (of gebruik 1 kl kant-en-klare knoflookpasta). Roer er de eidooiers en ± 200 ml olijfolie door en klop goed tot de saus mooi bindt. Breng op smaak met peper en zout.
3 Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril er de langoustines in, daarna de gamba’s en dan de sintjakobsvruchten. Hou ze warm in de oven onder aluminiumfolie.
4 Serveer de gegrilde zeevruchten met de aïoli, wat waterkers, een partje citroen en stokbrood.
Gegrilde zeevruchten met aïoli is een recept van Libelle Lekker