Gegrilde zeevruchten met aïoli

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng 4 el olijfolie met 2 gehakte teentjes knoflook, zeste en citroensap, en bladpeterselie. Wentel er de langoustines, sintjakobsvruchten en gamba’s in en laat 20 minuten marineren in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 100°C. Wrijf voor de aïoli de 3 overige teentjes knoflook met 1 kl zeezout fijn in de vijzel (of gebruik 1 kl kant-en-klare knoflookpasta). Roer er de eidooiers en ± 200 ml olijfolie door en klop goed tot de saus mooi bindt. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril er de langoustines in, daarna de gamba’s en dan de sintjakobsvruchten. Hou ze warm in de oven onder aluminiumfolie.
  • 4 Serveer de gegrilde zeevruchten met de aïoli, wat waterkers, een partje citroen en stokbrood.

Gegrilde zeevruchten met aïoli is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips met aioli
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Chipolata-olijfspiesen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept