1 Meng het paneermeel met het amandelpoeder, peper en zout. Klop de eiwitten los en haal de scampi’s eerst door het eiwit en dan door het paneermeel. Laat eventjes drogen. Prik ze per vier op een spiesje.
2 Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes van het pepertje en hak het fijn. Stoof de sjalotjes met het pepertje glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe, en blus met de witte wijn. Roer goed los. Laat tot de helft inkoken. Roer er de room door en laat lichtjes indikken.
3 Kook de rijst. Rooster de amandelschilfers in een droge pan. Meng ze, met de peterselie, door de rijst.
4 Bak de scampispiesjes in een bodem arachideolie goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
5 Serveer de spiesjes (2 per persoon) met de amandelrijst en lepel er een beetje saus over. Geef de rest van de saus er apart bij.
Scampispiesjes met amandelkorstje is een recept van Libelle Lekker