Zoek
Crumble van appel en cranberry
4
45 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 appels (grote, bv. boskoop)
4 el cranberry's (verse)
150 g havermout
50 g volkorenbloem
2 el aspartaampoeder
1 kl kaneelpoeder
2 el zonnebloemolie
45 g amandelschilfers
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels en snij ze in stukjes. Meng ze met de cranberry’s. Verdeel het fruit over 4 ovenschaaltjes.
2
Meng de havermout met de bloem, de kaneel en het aspartaam. Voeg er de olie en de amandelschilfers aan toe. Meng tot een kruimelige mix.
3
Verdeel het crumblemengsel over het fruit. Zet 30 minuten in de oven, tot de crumble goudbruin is en het fruit lekker zacht.
4
Serveer de crumble lauw, eventueel met een bolletje suikervrij ijs erbij.
Crumble van appel en cranberry is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Appelcrumble
20 min
Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept