2 Rasp de aardappelen grof. Hak de olijven fijn. Splits het ei en klop het eiwit stijf. Meng het eigeel met de aardappelen, olijven en gehakte peterselie. Kruid met peper en zout. Spatel er het opgeklopte eiwit door.
3 Snij de savooikool in fijne reepjes. Pel de ui, hak ’m fijn en stoof glazig in een ruime pan met 1 el boter. Voeg de savooikool toe en laat 5 minuten meestoven. Blus met sherry en doe er de room bij. Laat 10 minuten verder garen met het deksel op de pan. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4 Kruid de vis met peper en zout en leg de filets in een ingevette ovenschaal. Bestrijk ze met mosterd en verdeel er het aardappelmengsel over. Verdeel 1 el boter in vlokjes over de vis. Zet 15 à 20 minuten in de oven.
5 Verdeel de savooikool over voorverwarmde borden, leg er een stukje snoekbaars op en bestrooi met amandelschilfers en peterselie.
Snoekbaars met aardappel-olijvenkorst is een recept van Libelle Lekker