Tempura van wijtingfilets met béarnaisesaus

12
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de bearnaisesaus. Klaar de boter: laat de boter op een zacht vuurtje smelten. Schep het schuim eraf. Giet de heldere vloeistof voorzichtig in een ander pannetje. Zet even opzij.
  • 2 Klop 3 eierdooiers luchtig met de dragonazijn. Voeg de geklaarde boter druppelgewijs toe en meng met de gehakte dragon, kervel en tuinkruiden. Bewaar warm.
  • 3 Verwarm de friteuse op 180°C. Maak het tempurabeslag: meng de bloem met het water en 2 eidooiers. Kruid met wat curry.
  • 4 Controleer de vlaswijting op graatjes en verwijder ze. Snij de vis in dunne reepjes en dop ze in het tempurabeslag. Frituur de reepjes vis kort op 180°.
  • 5 Lepel wat bearnaisesaus op het bord, leg hierop de gefrituurde tempura van wijtingfilet en werk af met de resterende tuinkruiden.

Tempura van wijtingfilets met béarnaisesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept