1 Maak eerst de bearnaisesaus. Klaar de boter: laat de boter op een zacht vuurtje smelten. Schep het schuim eraf. Giet de heldere vloeistof voorzichtig in een ander pannetje. Zet even opzij.
2 Klop 3 eierdooiers luchtig met de dragonazijn. Voeg de geklaarde boter druppelgewijs toe en meng met de gehakte dragon, kervel en tuinkruiden. Bewaar warm.
3 Verwarm de friteuse op 180°C. Maak het tempurabeslag: meng de bloem met het water en 2 eidooiers. Kruid met wat curry.
4 Controleer de vlaswijting op graatjes en verwijder ze. Snij de vis in dunne reepjes en dop ze in het tempurabeslag. Frituur de reepjes vis kort op 180°.
5 Lepel wat bearnaisesaus op het bord, leg hierop de gefrituurde tempura van wijtingfilet en werk af met de resterende tuinkruiden.
Tempura van wijtingfilets met béarnaisesaus is een recept van Libelle Lekker