Makreelmousse met zeewier en groene kruiden

12
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst het sausje. Pureer de spinazie en de kervel. Duw het sap door een fijne zeef. Laat de visbouillon inkoken met een scheutje room. Giet het spinazie-kervelsap erbij.
  • 2 Snij de staarten van de gerookte makrelen af op 5 cm. Verwijder het vel van de makrelen en eventuele graatjes. Hou het vel apart. Klop 100 ml room op. Pureer het makreelvlees, meng het met de vissaus, de visgelei en de geklopte room tot een mousse.
  • 3 Beleg de makreelvellen met blaadjes nori en mousse, rol ze op en laat ze opstijven.
  • 4 Laat 60 gram zeewier 10 minuten weken en 4 minuten koken.
  • 5 Lepel wat saus op een bordje, leg er een makreelmousse-rolletje op en werk af met wat zeewier.

Makreelmousse met zeewier en groene kruiden is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pikante makreelmousse
30 min Snack
Bekijk recept
Gepofte aardappelen met makreelmousse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelsandwich
15 min
Bekijk recept
Gevulde limoenen met makreelmousse
25 min Bijgerecht
Bekijk recept