Oesters met sinaas, venkel en pastis

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Open de oesters en giet het vocht eruit. Maak ze los van de schelp. Leg de geopende oesters op een bakplaat, op een laagje grof zout, zodat ze stabiel staan.
  • 2 Trek met een zestemesje reepjes van de sinaasappelschil. Blancheer ze 1 minuut in kokend water en laat goed uitlekken. Pers de sinaasappel.
  • 3 Snij de venkel in heel fijne blokjes. Stoof ze aan in wat boter. Blus met de pastis en de helft van het sinaasappelsap. Laat inkoken tot de helft. Klop er, van het vuur af, 100 g boter in vlokjes door.
  • 4 Lepel het sausje over de oesters en zet ze 2 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Werk af met gehakte dille en sinaasappelzeste.

Oesters met sinaas, venkel en pastis is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met zeebarbeel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept