1 Kook de aardappelen gaar. Pureer ze met de eidooiers, peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen.
2 Klop de eiwitten los. Meng het paneermeel en het amandelpoeder.
3 Vorm kroketjes van de puree en rol ze achtereenvolgens door bloem, eiwit en paneermeel. Laat ze een nacht rusten in de koelkast.
4 Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het vlees aan in 50 g boter met 2 el olijfolie. Kruid het met peper en zout. Zet het 70 minuten op 200°C in de oven, en dan 20 minuten op 180°C. Haal het gebraad uit de oven, verpak het in aluminiumfolie en laat het 20 minuten rusten.
5 Bestrijk de wortels met olijfolie en leg ze in een schaal. Zet 20 minuten in de oven, op 180°C. Blus met de marsala en kruid met peper en zout.
6 Deglaceer de braadslede met de wijn en de fond. Klop er wat koude boter door. Serveer het vlees met de saus, de worteltjes en kroketten.
Gebraad met gekaramelliseerde worteltjes is een recept van Libelle Lekker