1 Pel de sjalot en snipper fijn. Stoof glazig in een pan met een klontje boter. Laat afkoelen.
2 Snipper de salie en peterselie heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde kruiden en de gestoofde sjalot en kneed goed door. Kruid met peper en zout.
3 Leg de plakjes rosbief open op het werkblad en verdeel er het gehakt over. Sla de zijkanten van elk plakje rosbief naar binnen en rol het pakketje strak op. Maak de rosbief vast met een prikkertje of met keukentouw.
4 Bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin in een pan met een flinke klont boter. Haal ze uit de pan.
5 Pel de zoete ui en snij ’m in ringen. Pel de jonge uitjes en snij ze een beetje bij. Doe de uien in de pan waarin je het vlees hebt gebakken en bak ze goudbruin. Blus met het bier en de fond.
6 Doe de blinde vinken weer in de pan en voeg er de tijm en laurier aan toe. Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Serveer met gekookte aardappeltjes.
Blinde vinken met uiensaus is een recept van Libelle Lekker