1 Kook de krieltjes gaar in de schil. Giet af en pel ze.
2 Pel 2 sjalotten en hak ze fijn. Stoof aan in wat boter, doe er de wortel bij en de tijm. Bevochtig met water, kruid met peper en zout, en laat in 5 minuten onder deksel gaar worden.
3 Pel de rest van de sjalotten en hak fijn. Stoof ze in een klontje boter glazig. Doe er 1 teentje knoflook bij. Stoof 1 minuut mee. Blus met de wijn, breng aan de kook en draai het vuur lager. Laat 5 minuten pruttelen en doe er de fond bij. Breng aan de kook en laat 10 minuten indikken. Kruid met peper.
4 Bak de gekruide tournedos in een andere pan in boter, tot ze naar smaak gegaard zijn.
5 Bak de aardappeltjes met de tweede teen knoflook in olie en bestrooi ze met rozemarijn. Leg de tournedos op borden, nappeer met de saus en serveer met de wortel en de krieltjes.
Rundertournedos met wijnsaus is een recept van Libelle Lekker