1 Schil de wortelen en snij ze in lucifers. Spoel de paprika’s, snij ze in reepjes. Spoel de paksoi en snij stelen en bladeren apart in reepjes. Schil en hak de gember. Pel en hak de knoflook.
2 Maak een beslag van 200 g bloem, de eieren, de eidooier, een snuifje zout en 350 ml ijskoud water. Laat het 15 minuten wellen.
3 Snij de tofu in blokjes en dep ze wat droog. Haal ze door de rest van de bloem en vervolgens door het beslag. Bak ze goudbruin in hete frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier
4 Verhit de sesamolie in een wok en roerbak er de knoflook en gember in. Doe er dan de groenten bij: eerst de wortelen, dan de paprika’s, de stelen van de paksoi en, voor de laatste minuten, de sojascheuten en de blaadjes van de paksoi. Breng op smaak met sojasaus, oestersaus en peper.
5 Schep er de tempura van tofu door. Lekker met Chinese noedels of rijst.
Wokgerecht met tempura van tofu is een recept van Libelle Lekker