Wokgerecht met tempura van tofu

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortelen en snij ze in lucifers. Spoel de paprika’s, snij ze in reepjes. Spoel de paksoi en snij stelen en bladeren apart in reepjes. Schil en hak de gember. Pel en hak de knoflook.
  • 2 Maak een beslag van 200 g bloem, de eieren, de eidooier, een snuifje zout en 350 ml ijskoud water. Laat het 15 minuten wellen.
  • 3 Snij de tofu in blokjes en dep ze wat droog. Haal ze door de rest van de bloem en vervolgens door het beslag. Bak ze goudbruin in hete frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier
  • 4 Verhit de sesamolie in een wok en roerbak er de knoflook en gember in. Doe er dan de groenten bij: eerst de wortelen, dan de paprika’s, de stelen van de paksoi en, voor de laatste minuten, de sojascheuten en de blaadjes van de paksoi. Breng op smaak met sojasaus, oestersaus en peper.
  • 5 Schep er de tempura van tofu door. Lekker met Chinese noedels of rijst.

Wokgerecht met tempura van tofu is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinaziecurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met gekruid vegagehakt, rijst en bonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosterse paksoi uit de wok
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig wokgerecht met rijst en tofu
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokgerecht van aubergine en varkensvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse ham-preiwok met aardappelpartjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept