Bloemkoolsoep met blauwe kaas

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de bloemkool en verdeel ze in kleine roosjes. Hou 1/3 van de roosjes apart. Snij ook de steel in stukjes.
  • 2 Spoel de prei en selder, pel de ui, schil de aardappel. Snij ze in stukken.
  • 3 Stoof alle groenten 5 minuten in boter. Bestrooi met bloem en schep om. Voeg al roerend de bouillon toe.
  • 4 Bind de tijm, peterselie en laurier samen tot een kruidentuiltje en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de apart gehouden bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten koken.
  • 5 Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de apart gehouden bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten koken.
  • 6 Schep de soep in borden en werk af met verkruimelde kaas.

Bloemkoolsoep met blauwe kaas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept