Lamsschouder met tomaat en olijven

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Pel en snipper de ui en de knoflook. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in olijfolie. Doe er de ui en de knoflook bij. Blus met 200 ml fond en laat het vocht volledig verdampen.
  • 3 Doe alles in een ovenschaal, leg er de kruiden bij en overgiet met de rest van de fond. Zet 1 à 1,5 uur in de oven. Bedruip ondertussen regelmatig met de jus.
  • 4 Leg 10 minuten voor het einde van de gaartijd de tomaatjes en olijven bij het vlees en strooi er de pijnboompitten bij.
  • 5 Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer het met de tomaten en olijven.
  • 6 Lekker met aardappelgratin.

Lamsschouder met tomaat en olijven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Sosati
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met bospeentjes
2 uur-
Bekijk recept
Manti: kleine lamsravioli
Voorgerecht
Bekijk recept
Gekonfijt lamsvlees met abrikozen en kruiden
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept