Glaasje met gerookte sint-jakobsvruchten

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de champignons in miniblokjes. Bak ze samen met de knoflook in olijfolie, op hoog vuur (zo kan het vocht verdampen). Roer er de peterselie door en breng op smaak met peper en zout. Vul de glaasjes met een bodempje champignons.
  • 2 Bestrijk de sint-jakobsvruchten rondom met olijfolie en gril ze kort. Kruid met peper en zout. Leg in elk glaasje een sint-jakobsvrucht en leg er een takje gedroogde tijm bij.
  • 3 Steek net voor het serveren het takje tijm in brand, en sluit het weckpotje: de vlam zal doven en er ontstaat rook.
  • 4 Serveer de glaasjes met het deksel erop en neem aan tafel het deksel weg, anders gaat de rooksmaak overheersen.

Glaasje met gerookte sint-jakobsvruchten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Groene shake van venkel, Granny Smith en verse munt
10 min Snack
Bekijk recept
Chocoladeperen
20 min Nagerecht
Bekijk recept