1 Verwarm de oven voor op 225°C. Spoel de kip van binnen en van buiten en dep droog. Wrijf de buikholte in met zout. Maak voorzichtig het vel van de borstfilets los; maak het verder los door je hand tussen vel en vlees te steken. Strooi er wat zout in.
2 Spoel de kruiden, laat ze drogen en hak de blaadjes fijn. Steek ze tussen vel en vlees van de kip. Kruid de kip aan de buitenkant lichtjes met zout en met flink wat peper.
3 Maak inkepingen in de citroen, stop hem samen met de laurierblaadjes en rozemarijn in de buikholte. Bind de poten vast met keukentouw. Snij de bouten ook in en wrijf ze in met zout, rozemarijn en peper.
4 Doe flink wat olijfolie in een braadslede, leg er de kip en de aardappelen in. Snij de citroen in kwartjes en leg ze tussen de aardappelen. Kruid de aardappelen met peper en zout. Zet alles 1 tot
120 uur in de oven. Lepel het braadvocht regelmatig over de kip en de aardappelen.
Kruidige kip met citroen is een recept van Libelle Lekker